Palček Kresniček iz Pravljične dežele Gorajte Palček Zvezdavček iz Pravljične dežele Gorajte Palček Zavijalček iz Pravljične dežele Gorajte Palček Redoljubček iz Pravljične dežele Gorajte Palček Poglavarček iz Pravljične dežele Gorajte Palček Pisalček iz Pravljične dežele Gorajte Palček Nakladalček iz Pravljične dežele Gorajte

Obiskovalci dežele pravljic

GLEDE OBDAROVANJA, DARIL IN OTROŠKIH RISBIC VAS BOMO OBVESTILI DECEMBRA, PRED PRIČETKOM PRIREDITEV, KO BODO ZNANA NAVODILA MINISTRSTVA ZA ZDRAVJE.

Otroci v prazničnem času v Pravljični deželi Gorajte začutijo čarobnost praznikov, se predajo svoji domišljiji in se povežejo z junaki iz pravljic.

Toplina, zadovoljstvo, veselo pričakovanje in notranji mir, prevzamejo vsakega obiskovalca. Doživetje je še toliko lepše, ker se v tem času Pravljična dežela Gorajte odene v tisoče lučk, ki krasijo prekrasni pravljični ambient. Okrasitev, program , pravljični junaki in obisk Dedka Mraza obiskovalca popeljejo v sanje in brezčasje.

V letu 2020 bomo zaradi ukrepov glede Covida 19 umaknili čajanko s piškoti.

Potek predstave

Predstave se pričnejo točno ob uri. Zbor obiskovalcev je vsaj 20 minut pred pričetkom predstave. Predstava traja cca 30 minut.

Otroci se v predstavi sprehodijo skozi celotno Pravljično deželo. Postaje so si blizu, tako da se vaš malček ne bo prav nič utrudil s hojo. Ob koncu predstave otroke obišče Dedek Mraz in jih obdari z darili, ki jih prinesete s seboj in jih ob prihodu oddate na zbirno mesto oddaje daril.

Prihod Dedka Mraza

Ob koncu vsake predstave otroke obišče stari dobri Dedek Mraz. Letos bo njegov prihod še posebej slavnosten in veličasten.

Darilo prinesete s seboj

Da bo Dedek Mraz lahko obdaril tudi vašega otroka, morate darilo prinesti s seboj. Da bo Dedek Mraz vedel komu je posamezno darilo namenjeno, ga morate ustrezno označiti.

Napotki za darilo:

  • uporabite darilno vrečko A4 formata,
  • nanjo pritrrdite nalepko z imenom in priimkom otroka (naj bo čitljivo izpisano),
  • darilo oddajte vsaj 20 minut pred začetkom predstave na označeno zbirno mesto ob vhodu v Pravljično deželo.

Za vsebino prevzetih daril, ki jih oddate na zbirno mesto oddaje daril, NE PREVZEMAMO NOBENE ODGOVORNOSTI. Svetujemo vam, da so darila, ki jih namenjate otrokom za obdarovanje v Pravljični deželi Gorajte simbolična, brez večje vrednosti.

Dedek Mraz je vedno vesel tudi otroških risbic

Če je vaš otrok Dedku Mrazu narisal risbico, naj jo le prinese s seboj. Ko mu bo Dedek Mraz dal darilo, mu jo bo lahko izročil in s tem neizmerno razveselil dobrega moža.

Lahko pa otrok odda risbico v poštni nabiralnik Dedka Mraza, ki je vsako leto do vrha poln otroških prošenj in lepih želja.

VABILO ZA DEDKA MRAZA

Predstave so ob vsakem vremenu

Čeprav potekajo predstave na prostem, smo poskrbeli, da se lahko izvedejo v vsakem vremenu. V primeru padavin bo med sprehodom po Pravljični deželi dobrodošel dežnik ali dežni plašč. Med pogostitvijo in obiskom Dedka Mraza pa je za vse obiskovalce dovolj prostora pod streho.

Otroci naj bodo vremenskim razmeram primerno oblečeni in obuti.

Vsako leto malo drugače

Letos bo Pravljična dežela Gorajte blestela v povsem novi postavitvi, z veliko novostmi. Zato bo zanimiva tudi za tiste, ki ste jo obiskovali že do sedaj. Vse se dogaja na mostovih, podestih, z novimi liki, glasbeno spremljavo, glasbenimi efekti, v spremljavi prijetne glasbe. Barviti kostumi in vrhunska dekoracija dodajata še dodaten čar simpatičnemu nastopu pravljičnih bitij. Ti pričarajo živo pravljico in pravljične energije, ki se sproščajo ob tem, človeka popeljejo v nepozabno doživetje. Ostaja ognjemet, s katerim slavnostno pozdravimo prihod Dedka Mraza.

Atrakcija letošnje predstave pa bo brez dvoma atraktivni prihod Dedka Mraza, ki se bo na sankah spustil med otroke.

Pridite, ne zamudite te prečudovite Pravljične dežele Gorajte!

Tudi staršem ne bo dolgčas

Starši lahko spremljate svoje otroke na potovanju skozi pravljično deželo. Če pa so že dovolj veliki ali bi radi doživeli Pravljično deželo brez staršev, jih lahko pustite same. Na zbirnem mestu ob vhodu v Pravljično deželo se boste pogreli s čajem ali kuhanim vinom.

Da vam ne bo dolgčas, bosta poskrbela Ata škrat in Mama škratovka.

Prostovoljni prispevki

Pravljična dežela Gorajte je projekt, ki ga izpeljujemo prostovoljci preko neprofitnega Društva Oddih Gorajte. Izpeljan je izključno z viri sponzorstva in donacij, stroški izpeljave projekta pa presegajo preko 40.000 EUR.

Prostovoljni prispevek lahko oddate na vhodu v Pravljično deželo Gorajte.

Hvaležni vam bomo zanj, saj boste z njim izrazili zahvalo za trud 80tih prostovoljcev, sponzorjev in donaterjev, ki smo zaslužni za to, da Pravljična dežela Gorajte otroke razveseljuje že deseto leto!