Palček Kresniček iz Pravljične dežele Gorajte Palček Zvezdavček iz Pravljične dežele Gorajte Palček Zavijalček iz Pravljične dežele Gorajte Palček Redoljubček iz Pravljične dežele Gorajte Palček Poglavarček iz Pravljične dežele Gorajte Palček Pisalček iz Pravljične dežele Gorajte Palček Nakladalček iz Pravljične dežele Gorajte

Urnik predstav

Predstave bodo letos potekale od petka, 20. decembra, do nedelje, 29. decembra 2019. Dnevna predstava se prične ob 15.00, nočna pa ob 17.00. Izjema je le božični dan (25.12), saj takrat tudi pravljična dežela počiva in zato na ta dan predstav ni.

Dan Dnevna predstava Nočna predstava
petek, 20. december 2019 ob 15.00 ob 17.00
sobota, 21. december 2019 ob 15.00 ob 17.00
nedelja, 22. december 2019 ob 15.00 ob 17.00
ponedeljek, 23. december 2019 ob 15.00 ob 17.00
torek, 24. december 2019 ob 15.00 ob 17.00
sreda, 25. december 2019 ni predstav ni predstav
četrtek, 26. december 2019 ob 15.00 ob 17.00
petek, 27. december 2019 ob 15.00 ob 17.00
sobota, 28. december 2019 ob 15.00 ob 17.00
sobota, 29. december 2019 ob 15.00 ob 17.00

NA VHODU V PRAVLJIČNO DEŽELO GORAJTE ODDATE SVOJ SAMOPRISPEVEK

PRIJAZNO OBVESTILO

Zakaj SAMOPRISPEVEK na vhodu v Pravljično deželo Gorajte?

Pravljična dežela Gorajte je projekt, ki ga izpeljujemo prostovoljci preko neprofitnega Društva Oddih Gorajte. Izpeljan je izključno z viri sponzorstva in donacij.

Da projekt lahko izpeljemo do decembra skrbimo prostovoljci, s svojim brezplačnim delom, sponzorji in donatorji, v času prireditev pa naj bi k temu pristopili še obiskovalci, starši otrok, njihovi skrbniki in spremljevalci, ki naj bi svoj delež k pomoči izpeljave projekta dodali v obliki samoprispevka.

Obiskovalci včasih sprašujejo, v kakšnem znesku naj bi bil samoprispevek. Ker se je v teh letih pokazalo, da je marsikomu težko oceniti vrednost samega projekta in njegove izpeljave, vas drugi obiskovalci seznanjamo s stroški izpeljave projekta, ki presegajo preko 40.000 EUR.

V primeru Pravljične dežele Gorajte, naj bi bil samoprispevek vsaj 10 EUR na družino simboličen prispevek za 16 dnevno delo 82tih prostovoljcev in čajanko s piškoti. Nekaj obiskovalcev je prejšnja leta to upoštevalo, zanemarljiva pa je številka tistih, ki so to višino dane podpore presegli. Žal pa nas je velika večina presenetila s tem, da se je obrnila stran od skrinjice s samoprispevkom, ali prispevala par centov, mogoče evro ali dva. Redki so bili tisti, ki so darovali več kot 5 EUR na družino.

Zato imamo letos, spoštovani starši, skrbniki in spremljevalci otrok, ki želite svoje otroke pripeljati v Pravljično deželo Gorajte 2019, za vas

POSEBNO PROŠNJO

Upoštevajte prosim prizadevanje sponzorjev, donatorjev in prostovoljcev, ki omogočamo vsako letno izpeljavo projekta in se vsaj z 10 EUR samoprispevka na družino priključite k kolektivnemu prizadevanju ohranjanja tradicije projekta. Vzemite samoprispevek kot del človeške vrednote dajanja in z njim izrazite vaš odnos do skupnega dela ljudi, ki podarjajo srečo sočloveku. S samoprispevkom se boste pridružili k prizadevanju ohranjanja tradicije osrečevanja otroških src.

Ozaveščen človek se zaveda, da se dobro vrača z dobrim. Ta vrlina se še kako odraža v Pravljični deželi Gorajte.

»Brez nič ni nič!« A tega se vsak ne zaveda, saj pričakuje, da morajo za njegovo zadovoljstvo poskrbeti drugi, brez da bi bilo njemu potrebno delček tega dodati v skupno dobro.

Da se izognemo vaši slabi volji in našim slabim občutkom, ter gneči na vhodu, pripravite samoprispevek že pred vhodom v Pravljično deželo Gorajte. Stopimo skupaj in omogočimo, da bomo to tradicijo osrečevanja otroških src lahko še dolgo ohranjali.

Predstave so ob vsakem vremenu

Čeprav potekajo predstave na prostem, smo poskrbeli, da se lahko izvedejo v vsakem vremenu. V primeru padavin bo med sprehodom po Pravljični deželi dobrodošel dežnik ali dežni plašč. Med pogostitvijo in obiskom Dedka Mraza pa je za vse obiskovalce dovolj prostora pod streho.

Otroci naj bodo vremenskim razmeram primerno oblečeni in obuti.

Potek predstave

Predstave se pričnejo točno ob uri. Zbor obiskovalcev je vsaj 20 minut pred pričetkom predstave. Predstava traja cca 30 minut.

Otroci se v predstavi sprehodijo skozi celotno Pravljično deželo. Postaje so si blizu, tako da se vaš malček ne bo prav nič utrudil s hojo. Ob koncu predstave otroke obišče Dedek Mraz in jih obdari z darili, ki jih prinesete s seboj in jih ob prihodu oddate na zbirno mesto oddaje daril. Po obdarovanju sledi še brezplačna čajanka s piškoti.

Vsako leto malo drugače

Letos bo Pravljična dežela Gorajte blestela v povsem novi postavitvi, z veliko novostmi. Zato bo zanimiva tudi za tiste, ki ste jo obiskovali že do sedaj. Vse se dogaja na mostovih, podestih, z novimi liki, glasbeno spremljavo, glasbenimi efekti, v spremljavi prijetne glasbe. Barviti kostumi in vrhunska dekoracija dodajata še dodaten čar simpatičnemu nastopu pravljičnih bitij. Ti pričarajo živo pravljico in pravljične energije, ki se sproščajo ob tem, človeka popeljejo v nepozabno doživetje. Ostaja ognjemet, s katerim slavnostno pozdravimo prihod Dedka Mraza, ki otroke po obdarovanju povabi še na brezplačno čajanko s piškoti.

Atrakcija letošnje predstave pa bo brez dvoma atraktivni prihod Dedka Mraza, ki se bo na sankah spustil med otroke.

Pridite, ne zamudite te prečudovite Pravljične dežele Gorajte!

Tudi staršem ne bo dolgčas

Starši lahko spremljate svoje otroke na potovanju skozi pravljično deželo. Če pa so že dovolj veliki ali bi radi doživeli Pravljično deželo brez staršev, jih lahko pustite same. Na zbirnem mestu ob vhodu v Pravljično deželo se boste pogreli s čajem ali kuhanim vinom.

Da vam ne bo dolgčas, bosta poskrbela Ata škrat in Mama škratovka.